Vanelse

Vanelse is het modemerk van de in Suriname geboren, met roots uit Indonesië, Nederlandse ontwerpster Else Hardjopawiro (1959) uit Rotterdam. Else, voormalig directeur ruimtelijke ordening, gooide in 2011 het roer om en nam ontslag om haar modemerk Vanelse te starten, zonder modeopleiding. In een persoonlijk turbulente periode van haar leven slaagde zij erin om haar brand te ontwikkelen en Vanelse op de (internationale) kaart te zetten.

De signatuur van Else’s ontwerpen is gedurfd, stijlvol, krachtig, maar bovenal supervrouwelijk. De slogan voor de Vanelse brand is; “Bringing out the Beauty in You.”

De designs worden in minimale oplages geproduceerd in Nederland door lokale kleermakers; van exclusief op maat gemaakte kleding, tot een beperkte oplage van minimaal 1 tot maximaal 15 stuks.

Haar klandizie bestaat vooral uit succesvolle zakenvrouwen (waaronder ambassadeursvrouwen, gouverneursvrouwen, artsen, advocaten, rechters, vrouwen in raad van besturen van grote internationale organisaties etc..) in Nederland maar ook daarbuiten, tv persoonlijkheden en actrices. Vanelse’s grote doorbraak vond plaats in London, toen de eerste officiële collectie op Africa Fashionweek London gepresenteerd werd in 2015. Door Vogue en ELLE UK werd Vanelse gezien als 1 van de new and upcoming designers in 2016. Daarnaast werd één van haar ontwerpen gedragen op de première van “Abolutely Fabulous The Movie” in 2016. Sindsdien heeft het merk Vanelse invloedrijke zakenvrouwen over de hele wereld veroverd, wat getuigt van het mondiale succes en de waardering voor de unieke esthetiek.