Libre cours à l’imagination

Een reeks dialogen tussen Nederlandse en Franse striptekenaars

Met welke Franse tekenaar voelt u zich verwant, met wie zou u graag een dialoog aangaan? De Nederlandse ambassade in Frankrijk legde deze vragen voor aan acht Nederlandse striptekenaars. De antwoorden waren even enthousiast als de reacties van de Franse tekenaars.

De gesprekken tussen de Nederlandse en Franse tekenaars vinden plaats op het Atelier Néerlandais in Parijs tussen 2 september en 16 december 2021 en beginnen alle om 19.00 uur, tenzij anders aangegeven.

In de organisatie van deze activiteit werkt de Nederlandse ambassade nauw samen met het Parijse stripfestival Formula Bula en met het Nederlands Letterenfonds. De Franse journaliste en stripkenner Lucie Servin modereert de gesprekken. 

Informatie over de data waarop de verschillende auteurs optreden, vind u hieronder. Deelname is gratis, maar aanmelden noodzakelijk. Dit kan via: info@atelierneerlandais.com, onder vermelding van ‘Libre Cours à l’Imagination’, de datum van de avond waarop u wenst deel te nemen, alsmede uw naam, mailadres en bij voorkeur ook uw telefoonnummer. 

In samenwerking met Formula Bula zullen we van elke avond een korte video maken met fragmenten uit de discussie, korte interviews en beelden van het werk van de auteurs. Deze video’s plaatsen we op de social mediakanalen van Formula Bula en het Atelier Néerlandais.

Gegeven de situatie rond COVID is het aantal deelnemers dat wij daadwerkelijk op deze avonden zullen kunnen ontvangen, nog onzeker. Uiterlijk een week voor aanvang van de activiteit verneemt u van ons of wij u inderdaad op de door u aangegeven avond in het Atelier Néerlandais kunnen verwelkomen.

Voor de laatste ontwikkelingen rond ‘Libre Cours à l’Imagination’, volg de website en social mediakanalen van het Atelier Néerlandais en Formula Bula.

Data waarop de gesprekken zijn gepland:

*2 sept: Peter van Dongen – Marcelino Truong

*23 sept (aanvang 17.00 uur!): Tobias Schalken en Stefan van Dinther – Ruppert en Mulot

*14 okt: Erik Kriek – Mezzo

*28 okt: Milan Hulsing – Pascal Rabaté

*25 nov: (deze datum is nog niet bevestigd!), Typex – Christophe Blain

* 2 dec: Aimée de Jongh – Alex W. Inker

*16 dec: Erik de Graaf – Carole Maurel

We kijken ernaar uit u op het Atelier Néerlandais te mogen begroeten!