Masterclass 19 juni

Tijdens de Masterclass ‘Fashion tech asks for sustainability’ op 19 juni werkte Pauline Vierne samen met professionals en studenten van Amsterdam Fashion Institute (AMFI), École nationale supérieure des Arts Décoratifs (EnsAD), ENSCI – Les Ateliers, ArtEZ University of the Arts en Institut Français de la Mode (IFM-Paris). Behalve het praktisch werken met e-textiles werd aandacht besteed aan e-waste en het materiaal recycling.

De Masterclass vond plaats in het kader van de expositie ‘Bio Meets Digital’. Dit programma is georganiseerd in samenwerking met Waag Society en TextileLab Amsterdam en het was tevens onderdeel van de OFF van Futur.e.s. Festivals.

Studio IMMATTERS verzorgde een samenvatting van ‘Bio Meets Digital’. Het filmpje toont de expositie en de bijeenkomsten die plaatshadden op het Atelier Néerlandais en bevat bovendien inspirerende inzichten van Carole Collet (Central Saint Martins), Valérie Lamontagne, Ista Boszhard, Cecilia Raspanti, Maurizio Montalti (Officina Corpuscoli) en Ruben Baart (Next Nature Network). Klik hier om het te kijken.

Foto’s ©Bart Koetsier.
Klik op de afbeeldingen voor het volledige fotoalbum.