New Beginnings…

Het Atelier Néerlandais biedt van 05 t/m 11 maart een platform onder de noemer “New Beginnings…” aan (ondermeer) het Label Sheltersuit – opgericht ter ondersteuning van de gelijknamige foundation – dat voor de 1e keer deelneemt aan de Paris Fashion Week in het Palais de Tokyo in samenwerking met modehuis Chloé en hun showroom zal houden op het AN met als thema “Rebellion is growth”.

© Sheltersuit / Chloé

De Sheltersuit Foundation is een ngo met de missie om oude producten uit de mode-industrie te gebruiken voor up-cycling tot ‘disaster relief products’, die kunnen worden ingezet om bescherming te bieden aan dak- en thuislozen. Omdat iedereen warmte, bescherming en waardigheid verdient. Nu wordt ook de eerste lijn van het label Sheltersuit gepresenteerd, waarvan een deel van de opbrengst wordt gebruikt voor ‘distaster relief products’.

De stoffen van het nieuwe label worden geleverd door modemerk Chloé, en zal ook te bewonderen zijn tijdens de officiële programmering van de pret-à-porter week in het Palais de Tokyo op vrijdag 4 maart.

Daarnaast wordt op het Atelier Néerlandais ook ruimte gemaakt voor een aantal andere AN leden die zich bezighouden met recycling, sustainable production en social inclusion.

Te bewonderen zijn onder meer:

Buxkin, die restmaterialen van leer en textiel (van onder meer tassen en schoenen) recyclen voor het maken van wand- en vloerafwerkingen. De kenmerkende ribbel-vorm maakt de Buxkin uniek en bruikbaar in veel verschillende interieur toepassingen.
Weetulip, een Nederlands-Franse startup die zich richt op het maken van esthetische karaffen met natuurlijke filters van bamboe, om drinkwater schoon te houden en te verrijken met mineralen. De filters zijn natuurlijk, en dus recyclebaar.
Paris re Made: een Frans-Nederlands modemerk dat pret-à-porterkleding maakt op basis van restpartijen van grote modehuizen. Naast de up-cycling zorgt dit voor unieke designs en kleding van goede kwaliteit.
Sensai: ontwikkelaar van een slimme bokszak, die met behulp van sensoren en cameratechnologie ervoor zorgt dat gebruikers op afstand kunnen trainen. De bokszakken worden gemaakt van recycled rubber en was onderdeel van het innovatieprogramma van de École Polytechnique.

Dagelijks van 05 t/m 11 maart, 10.00-17.00
Voor meer informatie, mail info@atelierneerlandais.com
Voor vragen van pers, mail berend.sommer@minbuza.nl

© Buxkin