PhotoSaintGermain 2022: NOOR presenteert ‘Ripples’

Hoe beïnvloedt klimaatverandering water en mens? Fotocollectief NOOR exposeert tijdens Paris Photo op het Atelier Néerlandais. Als onderdeel van het festival PhotoSaintGermain vindt van 3 tot 13 november in Parijs de expositie Ripples van fotocollectief NOOR plaats op het Ateliér Néerlandais. Water staat hierin centraal.

Occupied Palestinian Territories, Gaza, Deir al-Balah, June 2013 | A young boy attempts to bathe his reluctant donkey in the sea, directly beside his home on the outskirts of the Deir al-Balah Refugee camp. by Tanya Habjouqa

In Ripples speelt NOOR in op actuele onderwerpen, steeds weer keert water daarin terug. Waarom is water cruciaal bij migratie? En hoe verandert water tijdens klimaatverandering? Welke rol speelt water bij sociale ongelijkheid of bij conflicten? De expositie viert het water in al zijn vormen. De expositie is gecureerd door Stefano Carini en Samira Damato van NOOR.

NOOR is een internationaal fotografencollectief uit Amsterdam dat al 15 jaar actief is op de voorgrond van ethische fotojournalistiek. Fotografen van NOOR die op de expositie te zien zijn, zijn Kadir van Lohuizen, Tanya Habjouqa, Francesco Zizola en Sanne de Wilde. De tentoongestelde werken komen geheel uit eigen collectie en bestaan uit hergebruikte materialen.

Van 11 t/m 13 november is er een aantal gidstours die op IG-live te zien zijn. Ook worden er gesprekken gevoerd over de verhalen rond de expositie. Wil je hier ook bij zijn? Zet dan 3 tot 13 november in je agenda. Meer informatie vind u hier