Rising Talents / Paris Design Week

Van 8 tot en met 17 september vindt op verschillende locaties in Parijs de Paris Design Week plaats. Net als vorig jaar is het Atelier Néerlandais – cultureel hart van de Nederlandse ambassade in Parijs – onderdeel van de programmering van de PDW.

Dit jaar ligt de nadruk, in het kader van de (door Maison&Objet georganiseerde) Rising Talent Award op Nederlands design talent. In het kader hiervan brengt het Atelier Néerlandais werk van 7 jonge ontwerpers of duo’s, van Nederlandse afkomst of opgeleid in Nederland. Deze zeven designers zijn allen genomineerd voor de Rising Talents Award 2022 : Hanna Kooistra, Atelier Fig (Ruben Hoogvliet & Gijs Wouters), Théophile Blandet, Visser & Meijwaard, Seok-Hyeon Yoon, Simone Post et Sanne Terweij.

De Nederlandse ontwerpers in deze 7e editie van de Paris Design Week hebben zeer uiteenlopende achtergronden, maar ook een aantal gemeenschappelijke noemers: een fascinatie voor materialen en een zoektocht naar de ontwikkeling van nieuwe procedés. Ze zijn ook begaan met de milieu- en sociale gevolgen van hun werk en delen enkele van de kwaliteiten die vaak in Nederlands design worden gezien, zoals originaliteit, intelligentie maar ook plezier.

De expositie is open voor het publiek van donderdag 8 t/m zondag 18 september, iedere dag van 12 tot 17 uur.