”The Process of Change”, een tentoonstelling door Pride Photo

De winnaars van de Open Call fotografie 2023, die is uitgezet door de Nederlandse Ambassade in Frankrijk in het kader van Paris Photo 2023, zullen van 1 t/m 12 november hun werk presenteren tijdens de tentoonstelling “The Process of Change”.

“The Process of Change” is een uitnodiging aan het publiek om zich verder te verdiepen in LGBTQIA+ kwesties en om zowel de kwetsbaarheid van deze enorm diverse gemeenschap als haar veerkracht beter te begrijpen. Binnen de LGBTQIA+ gemeenschap kan zichtbaarheid zelf al een daad van protest zijn, een herbevestiging van het recht om vrij te leven en lief te hebben. Deze tentoonstelling is niet alleen gewijd aan het vieren van de vreugde en liefde in het leven van gender- en seksueel diverse personen, maar vertegenwoordigt ook de zeer reële uitdagingen waar de gemeenschap wereldwijd mee te maken heeft.

De tentoonstelling verweeft emotionele uitingen van liefde, verlies en zelfacceptatie door middel van artistieke fotografie en balanceert deze werken met hedendaagse documentairefotografie die de echte uitdagingen en gevaren weergeeft waarmee LGBTQIA+ individuen geconfronteerd worden. Op deze manier fungeert de tentoonstelling als een uitnodiging aan mensen van alle leeftijden en alle lagen van de bevolking, om een brug te bouwen tussen verschillende realiteiten.

De expositie vindt plaats van 1 t/m 12 november bij het Atelier Néerlandais, op 121 rue de Lille en is geopend tussen 11:00 en 17:00 van maandag t/m vrijdag en tussen 10:00 en 18:00 op zaterdag en zondag. Ook wordt er iedere zaterdag en zondag een rondleiding gegeven om 14:00.

Speciale evenementen:

  • Conferentie met Adrien Selbert (fotograaf) en Fanny V (oprichtster van La Creole) – vrijdag 10 november, 17:00-19:00 uur
  • Opening – vrijdag 10 november, 19:00-23:00 uur
  • Conferentie met Samira Damato (curator) en Anne Sophie Guillet (fotograaf) – zaterdag 11 november van 15:00 tot 17:00 uur