Corsage-Studio / Rabin Huissen

Corsage-Studio is een Nederlands collectief dat het maken van kleding combineert met beeldende kunsten, twee velden die elkaar zowel beïnvloeden als verdiepen. Het label bestaat uit mode-illustrator en beeldend kunstenaar Rabin Huissen en filmmaker en fotograaf Robert Stroomberg. Corsage-Studio ontwerpt geen modecollectes maar een selectie van kledingstukken die gezien moeten worden als een kunstcollectie. Het zijn draagbare objecten met een doel en een betekenis.

In een tijdperk waarin de rol en de positie van mode snel verandert, is mode steeds meer een kwestie van marketing geworden. Terwijl de consument haast verdwaalt in een wereld vol aanbiedingen, artikelen, verlangen, verleiding en marketing, probeert Corsage-Studio te reageren op de vraag wat mode vandaag de dag nou echt betekent.

Rabin Huissen en Robert Stroomberg zijn niet  geïnteresseerd in mode en het marketingsysteem eromheen, maar juist in de kledinggewoontes van mensen en in het ontwikkelingen van nieuwe manieren om je te kleden. Net zoals moderne antropologen onderzoeken ze waarom mensen bepaalde kleding dragen.

In 2015 won Corsage-Studio de juryprijs voor het project: HAT DRESSES in museum Boijmans van Beuningen tijdens de wedstrijd ‘The Future of Fashion is Now.’

Hat-Dresses I, photography: Ditisonswerk
Delft Blue dress, photography: No studio photography
Delft Blue dress, photography: No studio photography