Paris FvdV

Sinds april 2011 publiceert weblog Paris FvdV, met meer dan 1,4 miljoen volgers, over de Franse hoofdstad. FvdV staat voor Ferry van der Vliet. De blogs door Ferry geschreven bevatten de observaties van een nieuwsgierige reiziger die het Parijs van de Parijzenaars wil leren kennen en steeds op zoek gaat naar de couleur locale.

Wekelijks neemt hij je mee buiten de gebaande paden en langs verborgen schatten, alsof je wordt rondgeleid door een bevriende gids. In zijn weblog laat hij het Parijs zien, zoals hij haar wil laten zien aan goede vrienden, die gevoelig zijn voor de sfeer en de verleidingen van deze stad. Een Parijs dat bestaat uit gestolen momenten uit vervlogen tijden. Een Parijs waar je kunt genieten van kleine pleziertjes en immense schoonheid.

Sinds 1968 bezoekt Ferry deze stad vele malen per jaar en elke keer als hij er is ontdekt hij weer nieuwe dingen. Dat mooie straatje, die verborgen passage, die prachtige wandeling of fietstocht, dat ene restaurant , de vergeten spoorlijn, het onbekende Parijs, dat is wat hem steeds verbaasd en boeit. Hij noemt ze zijn juweeltjes en dat is waar zijn blogs over gaan. Inmiddels heeft Ferry ook vier Parijsreisgidsen op zijn naam staan’: ’Ongewoon Parijs’ – ‘Ongekend Parijs’ – ‘Rondom Parijs’ – ‘Parijs anders bekeken’.

Let Paris FvdV be your local guide!

LinkedIn
Facebook
Instagram